Single Reizen 50+ : Vrijheid en Blijheid

Indien u zich het best voelt wanneer u op uw eentje bent u, ironisch genoeg, niet alleen. Uit een Amerikaans onderzoek is immers gebleken dat 4 op tien reizigers de voorbije 4 jaar alleen reisde voor het plezier. Het blijkt dat vooral de 50+ generatie meer alleen reist dan jongere generaties. Hoe is dit te verklaren?

50-Plussers op single reis: enkele redenen

De babyboom generatie neem duidelijk het voortouw wat betreft single reizen. Dit is omdat oudere mensen meer ervaring hebben wat betreft reizen, en hun levenservaring komt hun goed van pas tijdens de single reis.
Ook scheiden 50 plussers nu sneller, waardoor ze eerder geneigd zijn om eens alleen op reis te gaan. Doordat hotels en horeca ingesteld zijn op koppels, kosten single reizen ook relatief meer. Senioren zijn kapitaalkrachtiger en dus kunnen ze ook de meerkost gemakkelijker betalen.

Jou, jezelf en jij (alleen)

Dit betekent uiteraard niet dat alle mensen van de babyboom generatie graag alleen reizen. Sommigen vinden het idee beangstigend, anderen zouden het saai vinden. Toch zijn er vele voordelen aan single reizen in het algemeen. Je moet immers enkel rekening houden met jezelf, dus enkel je eigen agenda is belangrijk. Met twee of meer mensen op reis gaan brengt soms fricties met zich mee, omdat mensen vinden dat ze telkens moeten toegeven.

Luxe of eenvoud tijdens je single reis

Wanneer je alleen op reis bent kun je ook je budget spenderen zoals je wil. Je kunt je ook volledig richten op het ontmoeten van nieuwe liefde zonder dat je afgeleid wordt. Indien dit niet lukt kun je tenminste toch leuke mensen ontmoeten. Alle activiteiten zijn mogelijk, en er is een oneindig aantal mogelijkheden. Je kunt volledig op budget reizen, bijvoorbeeld bij gastgezinnen of jeugdherbergen. Of aan de andere kant kunt je jezelf eens goed laten gaan en verwennen met heel veel luxe. Een single reis biedt je alles wat je maar wil!

Beeld: © FreeImages.com/jenny w.