Last Second Reizen – Start De Countdown!

Last Second reizen zijn een vorm van last minute reizen die nog goedkoper en voordeliger zijn dan het doorsnee last minute ticket. Er zit een bepaalde geschiedenis aan het ontstaan van last seconds. Vroeger bestonden er enkel last minute reizen. Dit waren de plaatsen die niet verkocht raakten in vliegtuig en hotel door touroperators. Om geen verlies te lijden werden de ‘restjes’ verkocht tegen een gereduceerde prijs.

Geschiedenis Last minute reizen

Wat is het verschil met last second reizen? Na een tijdje had het publiek door dat ze beter op een last minute konden wachten dan de volle pot te betalen. Ook kregen ze via het systeem door dat ze voor een gewone vakantie eigenlijk te veel betaalden. Hierop reageerden de reisbureaus door het systeem uit te breiden, en veel meer reizen ‘last minute’ te noemen die dat eigenlijk niet waren. ‘Last Minute’ was een marketingterm geworden die klanten als een magneet aantrok.

Er kwam dus eigenlijk een uitholling van het begrip ‘last minute’, want je kan maanden op voorhand al een last minute boeken. De consument wordt eigenlijk op het verkeerde been gezet want de reisorganisaties willen natuurlijk hun winstmarges behouden. En dus werden de de kortingen van de last minute reizen drastisch verminderd, terwijl het aanbod explosief toenam.

Nu boeken, morgen vertrekken? Bekijk hier het aanbod!

Last Second reizen Vs Last Minute reizen

Hierdoor ontstond een nieuw probleem, want er waren nu twee soorten ‘last minute’ reizen: één die maanden op voorhand kon geboekt worden, en één die nog overbleef op het laatste nippertje. Deze laatste groep ging men echter benoemen met het nieuwe begrip ‘last second’. Dus eigenlijk zijn ‘last second’ reizen wat vroeger de ‘last minutes’ werden genoemd.

Online Last Second reis reserveren

Door de introductie van het internet is deze nieuwe indeling echter overbodig, omdat prijzen van reizen voordurend kunnen online geüpdated worden op aanbiederswebsites. Er bestaan nu nieuwe formules van kortingen, zoals de vroegboekkorting en de ‘last calls’ (enkel op de dag zelf beschikbaar). Dit lijkt de zaken te compliceren, maar eigenlijk wordt het net eenvoudiger. U moet immers voor uzelf uitmaken of u een bepaalde reis wil maken, of dat de bestemming eender is.

Besparen met ‘last second’ reizen

Indien u een wel bepaalde reis wil maken, doet u er goed aan zo vroeg mogelijk te plannen en te boeken. Doe dit liefst een half jaar op voorhand, of nog eerder. Maakt het niet uit waar u naartoe gaat, ga dan voor een ‘last second’ of ‘last call‘. Op deze manier kunt u echt veel geld besparen!

Beeld: © FreeImages.com/Jean Scheijen