Op eco-vakantie in Costa Rica

Costa Rica betekent letterlijk ‘rijke kust’ en kreeg zijn naam van Christoffel Columbus omdat toenmalige bewoners gouden halskettingen droegen. Vandaag de dag wordt Costa Rica voornamelijk bezocht door mensen die op zoek zijn naar flinke golven om te surfen, of die een ecologisch verantwoorde vakantie wensen.

In tegenstelling tot sommige landen in de regio is Costa Rica een bastion van politieke rust, historisch gesymboliseerd in het feit dat bij de onafhankelijkheid in 1821 van Spanje geen enkel schot werd gelost.

Hierbij komt dat in 1949 Costa Rica het eerste land ter wereld werd dat zijn leger afschafte, een voorbeeld dat werd gevolgd door andere Midden-Amerikaanse landen en Caraïbische eilanden.

Nationale Parken
Samen met dit stabiele politieke klimaat is er natuurlijk ook het tropische klimaat, dat strandvakanties in de zon garandeert. Door het tropische klimaat is er een overvloed aan fauna en flora, die met behoorlijke budgetten natuurvriendelijk worden beheerd.

Het Tortuguero National Park is een schoolvoorbeeld van hoe een rijke biodiversiteit perfect in stand wordt gehouden. Hier vinden enkele bedreigde schildpadsoorten een veilig onderkomen. Indien u geluk heeft kunt u op uw ecolgisch verantwoorde vakantie misschien een lederschildpad zien, een plaatselijke reuze-attractie van maar liefst 750 kg.

Mensen op strandvakantie zonder verdere ambities kunnen trouwens op het strand schildpadden zien schuifelen. Aangezien het strand belangrijk is voor voortplanting van de schildpadden, worden sommige stranden gereserveerd.

In het verre binnenland is er het Chirripó National Park waar zich het hoogste punt van Costa Rica bevindt. Hier vindt u wildsoorten zoals slingerapen en luiaards. Dichter bij de Stille Oceaan is er nog het Corcovado National Park met jaguars en honderden volgelsoorten.

Prachtige resorts
De hoofdstad San Jose is in tegenstelling tot de natuurparken een heel moderne, razendsnelle stad met talrijke hotels en restaurants. Het Nationale Museum is bekend voor zijn verzameling van enorme mysterieuze stenen bollen, waarvan de oorsprong nog altijd bediscussieerd wordt.

Wenst u ook een snuifje luxe op uw ecologisch verantwoorde vakantie in Costa Rica, dan kunt u best even halthouden aan de Noord-west kust. Hier aan de golf van Papagayo vind u prachtige resorts met bijbehorende zwembaden en golfbanen, maar evengoed kleinere familiehotels en cabanas.

Wat uw plannen ook zijn in Costa Rica, van strandvakantie tot eco vakantie, de natuurpracht en stranden zijn onovertroffen!

 

Geef een reactie