Citytrip Parijs: muze en wereldstad

Een citytrip naar Parijs is zeker een must, aangezien Parijs zonder enige twijfel één van de mooiste steden ter wereld is. Ook heel leuk meegenomen voor je citytrip Parijs is dat Parijs heel vlot bereikbaar is, hetzij per wagen, per bus of natuurlijk per TGV. Travelicious verzamelt voor jou een aantal must sees and must dos voor je citytrip Parijs, samen met een aantel leuke luxe hotelletjes waar je comfortabel kunt overnachten.

Bezienswaardigheden in Parijs

Wie Parijs voor de eerste keer bezoekt, staat natuurlijk voor een overweldigende keuze aan bezienswaardigheden: klassieke pleinen, wereldbefaamde musea, overweldigende gebouwen en zoveel meer zijn de moeite waard om een bezoekje te brengen tijdens je citytrip in Parijs. Op ieders to do lijstje moeten zeker een aantal klassiekers staan, zoals de Eiffeltoren beklimmen, de Champs-Elysées zien (en er de duurste fruitsapjes ter wereld drinken voor de mensen die dat willen) en het Louvre bezoeken.

Een kleine greep uit het verdere aanbod voor iedere respectabele citrytrip naar Parijs zijn het Centre Pompidou, het Odéon, De Place de la Concorde, de Bastille, Montmartre en het kerkhof van Père-Lachaise…de lijst is werkelijk eindeloos. We geven voor de bezoeker-in-spe enkele leuke verblijftips over luxehotellen die we zelf geselecteerd hebben om van de citytrip naar Parijs een leuke en unieke ervaring te maken.

Verblijven dichtbij de Champs-Elysées

Champs Elysées – Citytrip ParijsWe zullen beginnen met het begin : het centrum van het centrum, namelijk de Champs-Elysées die de verbinding vormt tussen place Charles-de-Gaulle (het vroegere Place de l’Etoile) en de Place de la Concorde. Hier bevinden zich de haute couture boetieken, de grote kunstgalerijen en allerlei imposante (en intimiderende) gebouwen. Het woord ‘snob’ zou ik net niet durven gebruiken 😉

Deze buurt is natuurlijk een ideale uitvalsbasis om de rest van Parijs te verkennen. Mensen die niet die inspanning willen leveren kunnen natuurlijk ook hier rondhangen en al hun amusement vinden. Opgelet: een ruime geldbuidel is wel gewenst in deze buurt. Daarom selecteerde Travelicious het hippe Hotel Bradford Elyssées dat nog net betaalbaar is na uw strooptocht op zoveel mogelijk Chanel kledij, Vuitton handtassen en Dior accessoires.

Het Louvre en het Palais-Royal

Cultuurminnaars kunnen dan weer ruimschoots hun hart ophalen in het 1ste arrondissement van Parijs, dat voor ongeveer een kwart bestaat uit het Louvre en de bijbehorende Tuin van de Tuilerieën. Het Louvre, oorspronkelijk een verdedigingsbolwerk, is feitelijk ingericht als een gigantisch museum met een oppervlakte van ettelijke vierkante kilometers (!) groot. Hier huizen talrijke topwerken uit de kunstgeschiedenis, zoals de Mona Lisa dat enkele jaren geleden nog de hoofdrol speelde in ‘De Da Vinci Code’, de verfilmde bestseller van Dan Brown.

Deze wijk biedt verder ook nog de mogelijkheid tot mooie wandelingen door zeer charmante straatjes, luxueuze pleinen en retro passages. Indien u wilt overnachten in dezelfde sfeer van deze wijk, is Hotel Le Vignon zeker een aanrader.

Parijs met de wagen

Indien u de citytrip Parijs met de wagen doet, kunt u misschien beter het drukke centrum vermijden. U kunt dan ook meteen parkeren op een van de grote parkeerterreinen. Surf naar www.paris-touristoffice.com voor een overzicht. Een hotel niet ver van de ring is dan aangewezen, bijvoorbeeld Hotel Le Dauphin

Verplaatsingen door Parijs worden best per Metro gedaan, maar met de wagen geniet u van een nog grotere vrijheid. Zo kunt u de afgelegen attracties zoals de Eiffeltoren of het Père-Lachaise kerkhof in alle rust gaan bekijken. In vergelijking met andere wereldsteden valt Parijs nog wel mee qua parkeerkosten. Bovendien kunt u dan de citytrip Parijs combineren met een bezoekje aan Eurodisney.

Leuke, betaalbare hotels in Parijs

St-Georges Lafayette
Hôtel Saint Georges Lafayette
Hotel Montpensier Art Hotel
Camélia International Beaunier Arcantis Hôtel

Beeld: FreeImages.com/tomharry.

Geef een reactie