Weekendje Boeken In Een Romantisch Parijs Hotel

Romantisch genieten van een weekendje Parijs? Parijs is ideaal om je relatie nieuw vuur in te blazen en te ontsnappen aan de drukte van alledag. Door het juiste hotel te kiezen, kan je aan je verblijf met je geliefde in Parijs een aantal onvergetelijke extraatjes toevoegen: een romantisch ontbijt op bed, hand-in-hand wandelen door de straten van Parijs, en achteraf een lekker flesje champagne kraken in het hotel.

Onze selectie romantische hotels in Parijs

  • Hotel Castille Paris
  • Le Mathurin Hôtel & Spa Paris
  • Hotel Le Marceau Bastille
  • Hotel Villathena
  • Hotel Lotti
  • 9Hotel

Romantisch wandelen door de bekende buurten van Parijs

Zonder twijfel is Parijs één van de meest romantische steden ter wereld waar je je hotel kunt boeken. Alhoewel er de laatste decennia duchtig betonnen misbaksels zijn neergeplant (geen enkele wereldstad ontsnapt eraan), kan je net buiten het centrum nog gezellige wandelingetjes langs de Seine maken.

Denken we maar aan Montmartre, een van de bekendste en meest romantische wijken van Parijs. Het vormt nog steeds een aantrekkingspool voor dichters, tekenaars en kunstenaars. Voor nieuwsgierige toeristen heeft de wijk vele charmante hoekjes en kantjes. Hier schilderde Renoir zijn ‘Bal au Moulin de la Galette’.

We moeten hier wel bij vermelden dat doorheen de jaren dit romantische artistieke centrum zich verlegd heeft naar Montparnasse, in het 14de arrondissement. Hier is het begrip bohémien ontstaan eind 19de eeuw. Hier woonden beroemdheden zoals Modigliani, Apollinaire, Trotski en Man Ray. Het leuke is dat de naam ‘Montparnasse’ ontstaan is toen studenten er in de 18de eeuw hun gedichten kwamen declameren op een heuvel van steengruis; de heuvel kreeg de naam ‘mont Parnasse’, naar een berg die door Griekse dichters was bezongen.

Beeld: Le Marceau Bastille