8 Legendarische treinreizen

Treed in de voetsporen van figuren uit de wereldgeschiedenis en herbeleef enkele legendarische treinreizen! Er zijn namelijk een aantal wereldberoemde treinroutes die open zijn voor het grote publiek. In ieder continent heeft u er wel een paar.

Deze treinroutes zijn meestal heel oud – en werden honderden geleden gebruikt door royals. Of bieden spectaculaire vergezichten. Ze komen ook soms terug in reisverhalen. Hier volg een paar van de meest legendarische treinreizen die ook u nog kunt meemaken.

8 legendarische treinreizen

1. De beroemdste aller legendarische treinreizen is ongetwijfeld de mysterieuze Orient Express die oorspronkelijk reed tussen Parijs en Istanboel. De treinmaatschappij Wagon-Lits die de route uitbaatte is ondertussen helaas bankroet.

Maar geen nood: de oorspronkelijke treinstellen zijn opgekocht door verschillende maatschappijen die nu verschillende ‘Orient Express’ routes aanbieden. De beroemdste is ongetwijfeld de Venice Simplon Orient Express stoomtrein tussen Londen en Venetië.

2. Transsiberische Express: deze route doorheen Rusland is maar liefst 9288 km lang en gaat door 8 tijdzones. U vertrekt in Moskou aan boorde van de Golden Eagle trein waarbij u naar de steppes wordt gebracht in een romantische pionierssfeer. U bezoekt vreemde Aziatische steden die ogenschijnlijk in een desolaat niemandsland liggen.

3. De Hiram Bingham trein rijdt van Cusco tot het beroemde Machu Picchu in Peru. U bent hier op een grote hoogte in het Andes gebergte en ontmoet wilde rivieren, watervallen en avontuurlijke steden.

4. De ‘Blue Train‘ in Zuid-Afrika tussen Kaapstad en Pretoria. U ziet uiteraard talrijke wilde dieren in een woest maar betoverend mooi landschap.

5. De Lhasa Express in Tibet voert u mee op een duizelingwekkende tocht op grote hoogte (tot 6 km!) doorheen de Himalaya. Er zijn vele spectaculaire vergezichten en traditionele hoogtepunten zijn het zomer- en winterpaleis van de Dalai Lama, Norbu Lingka en het Potala Paleis.

6. De trans-Canadian Express is ook een klassieker onder de legendarische treinreizen. Deze gaat van Toronto dwars door het Noord-Amerikaanse continent naar Vancouver aan de Atlantische Oceaan. U ontdekt de enorme diversiteit van het Canadese landschap: uitgestrekte wouden, woeste bergen, gletsjers en grote meren.

7. In Australië is de 21 dagen durende ‘Great Australian Railroad Adventure‘ welbekend. De spoorlijn ligt tussen de havenstad Perh en Adelaide en u bezichtigt talrijke trekpleisters zoals Sydney, het grote Barrier Reef en de adembenemende Hunter Valley.

8. En last but not least is er India met enkele fascinerende treinreizen. De Darjeeling Himalayan Railway bijvoorbeeld die door West-Bengalen rijdt doorheen het Indische gedeelte van de Himalaya. Meer op luxe gericht is de Golden Triangle Express die Delhi verbindt met andere grote steden. U ziet magnifieke koninklijke paleizen, wilde dieren in de jungle en natuurlijk ziet de rijke Indische cultuur in al zijn glorie.

Beeld: © Freeimages.com/Thomas Dönnebrink