Neem de Eurostar naar Parijs: comfortabel en snel

Eurostar maakt het u mogelijk om heel eenvoudig een reisje naar Parijs te organiseren op elk moment van het jaar. U kan uw ticket reserveren en het laten opsturen naar uw thuisadres of u kan ze gaan ophalen aan de loketten voor uw vertrek. Maar als u vroeg reserveert – dat kan tot maximaal 4 maanden op voorhand – dan heeft u veel kans op een voordelige prijs en kan u kiezen waar u gaat zitten. Jawel, u kan kiezen op welke stoel u wilt zitten maar u kan ook kiezen tussen eerste (drank en maaltijd inbegrepen) en tweede klasse.

Reis comfortabel en snel

Op de Eurostar naar Parijs reist u in alle comfort. De richting van de zetels in de wagon zijn altijd anders: sommige zijn geplaatst zoals een vliegtuig – allemaal achter elkaar – en dan zijn er ook nog telkens 4 zetels die naar elkaar zijn gericht zodat u naar elkaar kunt kijken als u met een groepje bent. Sommige van die ‘inhammetjes’ hebben zelfs tafels, ze zijn dus heel geschikt voor wanneer u reist met familie of vrienden. Deze plaatsen zijn trouwens ook gemakkelijker als u reist met jonge kinderen want dan hebben ze plaats om te spelen.

Als u trouwens van plant met om met jonge kinderen naar Parijs te reizen met de Eurostar dan kan u wensen om vooraan of achteraan in de trein te zitten omdat er op die plaatsen is gezorgd voor faciliteiten om uw baby te verschonen. En natuurlijk kan u ook altijd kiezen voor een zetel aan het raam zodat u kan genieten van het Franse landschap vooraleer de Eurostar aankomt in Parijs.

Het is een goed idee om op voorhand eens te kijken naar de gedetailleerde kaarten van de wagons die beschikbaar zijn zodat u weer waar u wilt zitten. Houd wel in uw achterhoofd dan u niet uw plaats zal kunnen kiezen als u niet reserveert via Eurostar maar via een online bedrijf.

De Eurostar naar Parijs en daar voorbij

De Eurostar rijdt elke dag tussen Brussel en Parijs, behalve op 25 december, en omdat de treinen bijna elk uur rijden heeft u dus een grote keuze van vertrekuren (dag en nacht) maar de treinen in de piekuren zullen wel iets meer kosten. Kinderen tot 4 jaar mogen gratis meerijden op de Eurostar naar Parijs op voorwaarde dat ze geen stoel innemen en er is ook een voordelige prijs voor kinderen tot 11 jaar. Tijdens uw treinreis met Eurostar naar Parijs kan u ook even stoppen in Rijsel, de hoofdstad van de Franse regio Nord-Pas de Calais. Of u kan vanuit Parijs ook doorreizen naar Avignon in de Provence in de zomer en naar de Franse Alpen in het skiseizoen.

Praktische tips

We herinneren u er ook even aan dat u ook voor de Eurostar naar Parijs altijd uw paspoort moet bijhebben omdat er ook hier controles zijn. Maar wees gerust uw check-in zal veel vlotter verlopen dan bij vliegreizen en u kan uw bagage de hele reis bij u houden. Er zijn zelfs geen gewichtsbeperkingen op uw valiezen en tassen maar u moet ze wel kunnen opheffen. Het Gare du Nord station van Parijs is een belangrijk Eurostar verbindingspunt naar andere bestemmingen in Europa dus het is een heel druk treinstation. U kan naar buiten lopen en een taxi tegenhouden aan de voorkant van het station of u kan naar beneden gaan in het station om met de metro de stad te doorkruisen.

Geniet van een gezellige citytrip in Parijs dankzij de snelle en comfortabele diensten van Eurostar.