Rondreizen in Kenia: Enkele leuke activiteiten

Wie aan Kenia denkt, denkt aan wilde dieren die men tijdens het rondreizen kan bezichtigen. Toch zijn er nog veel meer mogelijke boeiende activiteiten in Kenia. Een overzichtje!

Traditionele safari

Ja, we beginnen ons activiteitenlijstje voor het rondreizen in Kenia met het meest voor de hand liggende: de safari. En je zou idioot moeten zijn indien je niet op safari zou gaan wanneer je in Kenia bent (zeker voor de eerste keer). Kenia heeft immers bijzonder goed gereserveerde nationale parken met een uniek wildbestand. Alleen dit element maakt van Kenia het nummer één-land van Afrikaanse safari’s. Bezoek zeker het Masai Mara en het Amboseli National Park die uitstekende toeristische voorzieningen hebben.

Daarnaast zijn er nog een aantal kleinere en minder bekende natuurreservaten, zoals het Mount Elgon National Park en Saiwa Swamp National Park.

Trek van de wildebeesten

Wanneer u Kenia bezoekt in oktober kunt u tijdens uw safari de grote trek van de wildebeesten meemaken.
Ongeveer een half miljoen van deze dieren verzamelen ieder jaar op de Serengeti vlakte in Tanzania waarna ze een grote trektocht maken in Kenia. Dit wordt de grootste dierenshow ter wereld genoemd. Enkele gastverblijven zijn strategisch zo geplaatst dat ze niets moeten missen van dit spektakel.

Ballonvlucht op uw rondreis in Kenia

En indien u echt wel alles wil zien op uw Keniaanse rondreizen kunnen wij u een ballontripje aanraden.
Deze ballonvluchten nemen toe in populariteit en dat is niet zo verwonderlijk want ze bieden een zicht op alles wat Kenia te bieden heeft wat betreft wijdse vlakten, fauna en flora.

U kunt met een ballon over alle wildreservaten vliegen (vooral de Masai Mara) maar u moet wel heel vroeg opstaan want ze vertrekken in de koele ochtendlucht. Na de landing kunt een glaasje Champagne drinken om alle emoties door te spoelen.

Indische Oceaan

Er zijn natuurlijk naast een safari nog wel andere leuke mogelijke activiteiten tijdens het rondreizen in Kenia, en een tweede must-do is een bezoekje aan de Swahili kustregio. De Arabieren hebben sterk hun stempel gedrukt op deze regio aan de Indische Oceaan waardoor er een bruisende mix van Arabische, Afrikaanse en Indiaanse cultuur ontstaan is. Vele mensen hier zijn Moslim, maar heel gematigd en pragmatisch. Hier vindt u uitstekende en overvloedige zonovergoten stranden waar u lekker kunt dineren en genieten van een cocktail. Ook is het prima duiken hier, en zijn alle duikfaciliteiten aanwezig.

Als u de kans heeft moet u zeker een Taarab voorstelling bezoeken; dit is een verleidelijke Afrikaans-Arabisch-Indische muziekstijl die wordt gespeeld op huwelijken en andere festiviteiten.

Traditioneel dorpje bezoeken

Tijdens het rondreizen in Kenia kunt u ook een authentiek dorp bezoeken. De inheemse volkeren van de Masai, Samburu en Turkana leven nog volledig in traditioneel stamverband. U kunt samen met hen thee drinken terwijl u naar de levendige volksdansers kijkt.

Doe dit zeker samen met een gids want al te veel toeristische uitstapjes eindigen in commerciële en gênante bedoeningen waar de plaatselijke bevolking een kunstje opvoert in ruil voor wat geld.

Nairobi

Tenslotte kunt u ook, de durvers althans, tijdens het rondreizen in Kenia de hoofdstad Nairobi te bezichtigen. Deze stad heeft niet zo een goede reputatie (net zoals iedere grote stad) dus dient u een paar veiligheidsvoorzorgen te nemen. Toch is hier een enorm bruisend nachtleven waar het ieder weekend een beetje carnaval is.