Met Eurostar Reizen of Low Budget Vliegen?

Met Eurostar kunt u vliegensvlug reizen met de trein tussen verschillende steden in Europa. Meer en meer reizigers vinden de weg naar hun bestemming met de Eurostar trein als hun favoriete transportmiddel. Eurostar kent zelfs een jaarlijkse stijging van ongeveer 20% wat betreft het aantal vervoerde passagiers. Toch ondervindt Eurostar een groeiende concurrentie van low budget vliegmaatschappijen. Nader onderzoek wijst echter uit dat Eurostar reizen zeker niet hoeft onder te doen voor deze lage kost vliegmaatschappijen.

Wat zijn de voordelen van Eurostar reizen?

Een groot voordeel van reizen met Eurostar is de stiptheid; liefst 94% van de treinen vertrekken op tijd. Dit is een percentage dat door bijna geen enkele vervoersmaatschappij of vervoersmiddel wordt gehaald. En eens de trein vertrokken is, is er weinig dat hem tegenhoudt. Dit betekent dat u gegarandeerd bent dat u uw bestemming op tijd zult halen.

Snel en milieuvriendelijk reizen

Andere voordelen van reizen met Eurostar zijn comfort, prijs, milieuvriendelijkheid en snelheid. Een vliegtuig gaat natuurlijk sneller dan een trein, maar toch zult u met de Eurostar niet veel trager reizen dan met het vliegtuig. Er is immers minder tijd nodig om in te checken, en een ander element is dat u met de trein bijna altijd in het hart van de stad van bestemming halt houdt. U verliest dus veel minder tijd voor het vertrek, en na aankomst.

Comfortabel reizen met Eurostar

Het comfort van de Eurostar hogesnelheidstreinen is heel hoog, en is vergelijkbaar met dat van eerste klasse vliegen. Zeker in vergelijking met low budget vliegen is reizen met de TGV aangenaam. Er is namelijk de mogelijkheid om rustig te eten, drinken en gezellig babbelen. De zetels zijn aangenaam groot en geschikt voor grote mensen die veel beenruimte nodig hebben. Ook moet een trein niet opstijgen of landen en komt dus niet in een schuine positie terecht.

Promoties en goedkope hotel arrangementen

Wat betreft prijs kan het niet ontkend worden dat een treinticket over het algemeen duurder is dan een vliegticket van een low budget vliegmaatschappij. Toch worden er ook op dit vlak inspanningen gedaan, en tracht men de kloof te dichten zonder al te veel op de kwaliteit in te leveren.

Eurostar lanceert nu namelijk talrijke promoties en goedkope hotel arrangementen in samenwerking met zijn partners. Ook is er nu een systeem met bonuspunten waarbij u punten kunt verdienen voor iedere Euro die u uitgeeft.

Efficiënt vervoer

Een element dat traditioneel onderbelicht blijft bij het reizen met de trein is de milieuvriendelijkheid. Niet alleen stoot de trein zelf geen schadelijke gassen uit en de benodigde energie per passagier is enorm efficiënt. Dit in tegenstelling tot vliegtuigen die toch vrij schadelijk blijven voor het milieu, ook al hebben de vleigtuigconstructeurs ook op dit vlak inspanningen gedaan. Dus uiteindelijk denk ik dat de keuze tussen Eurostar reizen of low budget vliegen wel vlug gemaakt is.

 

Beeld: By Purple (Own work) [GFDL or CC BY-SA 4.0-3.0-2.5-2.0-1.0], via Wikimedia Commons