De populairste Eurostar bestemmingen

Eurostar heeft dankzij de verschillende bestemmingen en het vernieuwende sporensysteem de reisgewoonten van vakantiegangers in West-Europa helemaal veranderd. De Eurostar die Londen met Parijs en Brussel verbindt via de Kanaaltunnel is tegenwoordig één van de meest comfortabele en gemakkelijke reismethodes. De laatste maanden waren niet zo goed voor de onderneming door verschillende problemen die te wijten waren aan het slechte weer en technische mankementen. Die problemen waren een smet op hun blazoen. Maar nu staat Eurostar terug klaar om weer als vanouds er helemaal tegenaan te gaan en dat wordt door veel mensen geapprecieerd.

Vandaag verbindt Eurostar Parijs en Brussel rechtstreeks met veel bestemmingen op een dagelijkse basis. Er zijn meer dan 100 bestemmingen in Europa waar u rechtreeks of onrechtstreeks naartoe kan reizen met de Eurostar.

Voorbeelden van Eurostar bestemmingen

Hier zijn enkele van de meest belangrijke Eurostar bestemmingen:

  1. Parijs: De hoofdstad is één van de belangrijkste bestemmingen in Frankrijk, daarom rijden de meeste treinen ook naar deze stad. Tegenwoordig rijden er 19 treinen op het traject tussen Londen en Parijs. Een ticket heen en terug voor deze route bedraagt 80 euro.
  2. Brussel: De tweede meest belangrijke bestemming van Eurostar. 10 treinen rijden dagelijks tussen Brussel en Londen.
  3. Avignon: Gesitueerd in het Zuidoosten van Frankrijk, is Avignon een bestemming die verbonden is met Brussel dankzij een samenwerking tussen Eurostar en TGV. Eerst moet u naar Rijsel of Parijs reizen en daar moet u een TGV trein nemen richting Avignon.
  4. Disneyland Parijs: Dit pretpark is één van de meest bezochte amusementparken in Europa en het ligt in de buurt van Parijs. Eurostar weet dat dit een belangrijke vakantiebestemming is voor gezinnen met jonge kinderen en voorziet dus een rechtstreekse verbinding met Disneyland. Het station is op wandelafstand van het park.
  5. Rijsel: Rijsel ligt in het Noorden van Frankrijk en is één van de belangrijkste steden van het land. Er rijden dagelijks treinen tussen Rijsel en Brussel, de ideale gelegenheid voor een dagje shoppen in een heel gezellige stad.

Dit is slechts een kort overzicht van alle bestemmingen van Eurostar. Daarnaast zijn er ook veel treinen die Brussel verbinden met locaties in Nederland, Duitsland en Zwitserland, zowel rechtstreeks als onrechtstreeks in samenwerking met partners.

Beeld: Freeimages.com/Andreas Hunziker