Strandvakantie in Italië: Anders dan anders

Een strandvakantie in Italië heeft totaal andere troeven dan de andere bestemmingen rond de Middellandse Zee. De meeste bezoekers zullen nogal verrast opkijken. Het Middellandse Zeegebied is voor veel mensen een favoriete vakantiebestemming. Zij die leven in de koudere delen van Noord en Centraal Europa kijken vaak naar Italië, Griekenland en co om hun vakantie te boeken.

Veel mensen houden van strandvakanties omdat ze weten waar ze zich aan mogen verwachten, namelijk fantastisch weer, prachtige stranden en warme zeeën. Maar een Italiaanse strandvakantie zal andere verwachtingen opleveren dan in vergelijking met bijvoorbeeld het zuiden van Frankrijk. We verwachten natuurlijk dat een Italiaanse gelegenheid iets meer stijl inhoudt – Het land is immers een belangrijke concurrent voor Frankrijk voor de titel van het meest modieuze en glamoureuze land in Europa.

Een ongewone strandvakantie in Italië

Wanneer u de eerste keer op vakantie gaat naar Italië dan zal u al direct voor een verrassing komen te staan. Terwijl de meest Europese stranden niet zo druk zijn zodat u en uw gezin gemakkelijk een geschikt plaatsje kunnen vinden, is het in dit land helemaal anders.

U zal bijna zeker een druk strand tegenkomen dat vol is van zonnekloppers, strandstoelen en parasols. In dit land zijn de inwoners het gewoon om te betalen voor hun plaatsje op het strand, wat voor velen van ons zal overkomen als een cultuurshock. U zal ondervinden dat u meer betaalt voor een plaatsje vooraan aan het strand, het dichtst bij de zee.

Terwijl u op andere stranden spelletjes kan spelen en gezellig vrij kan rondzwemmen biedt een strandvakantie in Italië minder dergelijke mogelijkheden.