De Beste Bestemmingen Voor Een Strandvakantie 

Een strandvakantie is nog steeds een populaire optie en kent honderden bestemmingen. Een vakantievilla met zwembad of een appartement huren aan het strand kan garant staan voor een rustgevende vakantie. Mensen over de hele wereld houden van een strandvakantie. Het is de ideale manier voor familievakanties, romantische vakanties, watersportvakanties, …

Er zijn verschillende bestemmingen wereldwijd en omdat er zoveel mooie schone stranden zijn kunnen we moeilijk kiezen waar we onze strandvakantie zullen boeken.

Populaire stranden in Groot-Brittannië

De toeristen die de Schotse kustlijn willen ontdekken zijn dol op de vakantiehuisjes daar. Schotland heeft ook enkele fantastisch mooie stranden. In Engeland is Northumberland een populaire trekpleister voor strandliefhebbers. Veel toeristen verblijven in de vakantiehuisjes naast het strand vanwaar ze ook het geweldige binnenland kunnen ontdekken. Ook Devon en Cornwall hebben prachtige stranden en een goede keuze aan vakantiehuizen.

Strandvakantie in Zuidwest Europa

Maar als u gegarandeerd zon wilt dan trekt u beter naar het zuiden. Ook Frankrijk heeft enkele fabuleuze bestemmingen voor een strandvakantie in petto. In dat land kiezen veel toeristen voor een gezellig appartement. Portugal en Spanje zijn misschien wel de populairste Europese bestemmingen voor een strandvakantie. Deze twee landen hebben ongelofelijk veel vakantieappartementen beschikbaar maar er zijn ook vakantievilla’s voor de toeristen die graag wat meer ruimte en luxe hebben. In Portugal zijn er enkele fantastische villa’s te huur die vrijwel op het strand zelf zijn gebouwd. Er is niets beter dan ’s morgens wakker worden en de zee te zien vanuit het raam van uw slaapkamer. Daarna kan u een ochtendwandeling doen langs het strand vooraleer u geniet van een uitgebreid ontbijt.

Bestemmingen in het Oosten

Ook Turkije, Bulgarije, Israël en Egypte zijn prachtige bestemmingen voor een strandvakantie. De komst van de goedkope luchtvaartmaatschappijen hebben daar de deur opengezet voor nieuwe stranden. Daarnaast is de markt voor vakantiewoningen er enorm gestegen en die twee factoren hebben er samen voor gezorgd dat deze landen nieuwe en voordelige bestemmingen kunnen aanbieden.

De strandvakanties in de rest van de wereld

In West India zijn er enkele fabuleuze stranden met luxueuze vakantievilla’s ernaast. De populaire stranden van Florida en Clearwater zijn wereldberoemd. In Florida kan u voordelig een villa met zwembad huren naast het strand. De Florida Keys bieden spectaculaire stranden en activiteiten.

Ook Australië biedt verschillende bestemmingen aan voor een strandvakantie. Zonnekloppers kunnen er hun hartje ophalen en u kan feesten op enkele van de wereldberoemde Australische zandstranden. Veel mensen huren er een vakantiewoning en houden een barbecue op het strand.

Strandvakanties bieden een grote onafhankelijkheid aan de gezinnen dankzij de vakantiewoningen. Zo kan u ten volle de lokale cultuur en het lekkere eten ontdekken. Kies uit de vele bestemmingen uw ideale strandvakantie en u zal een paar weken volledig tot rust kunnen komen.

Beeld: © FreeImages.com/Tan ChongJin