Vliegtuigtickets naar Barcelona Airport (BCN)

De luchthaven van Barcelona BCN is ook bekend als Barcelona-El Prat Airport doordat het ligt tussen El Prat de Llobregat, Viladecans en Sant Boi. Barcelona Airport (BCN) ligt op ongeveer 10 km van het stadscentrum van Barcelona dus uw vliegticket stelt u in staat om vlakbij het centrum van Barcelona te landen. Barcelona-El Prat Airport is de grootste luchthaven van Spanje na Madrid Barajas, en de grootste in Catalonië en aan de Middellandse zeekust.

Airshuttle vliegtickets

Barcelona BCN is een belangrijke uitvalsbasis voor Spaanse luchtvaartmaatschappijen, en de thuisbasis voor Air Europa en Iberia Airlines. De belangrijkste bestemmingen zijn alle grote Europese en Afrikaanse vlieghavens, maar er zijn ook Aziatische en Amerikaanse bestemmingen. Vanuit Barcelona-El Prat Airport vertrekt de airshuttle naar Madrid, de Puente Aéreo of Pont Aeri, wat de drukste airshuttle route ter wereld is. Voor de concurrentie met de HST werden er bijna 1000 vliegoperaties per week met de Barcelona-Madrid airshuttle genoteerd.

Barcelona vliegtuigtickets reserveren

Jaarlijks verwerkt de luchthaven van Barcelona BCN een dikke dertig miljoen passagiers, maar dit aantal stagneert wegens de ferme economische crisis. Deze passagiers kunnen in de luchthaven gemakkelijk hun vliegtuigtickets kopen, maar reserveren op voorhand is natuurlijk beter.

Naar en vanuit de luchthaven zijn er verschillende vervoersmiddelen (naast het vliegtuig) mogelijk:

Luchthaven Barcelona vervoer

U kunt de luchthaven van Barcelona gemakkelijk bereiken via het spoor. De lokale pendelaarstrein op lijn 2 Cercanias North-Macanet-Massanes stopt aan de Barcelona-Sants halte en het centrale Passeig de Gracia treinstation. In Sagrera werd onlangs een nieuw station gebouwd dat de luchthaven direct moet verbinden met het HST netwerk. Ook met de bus is Barcelona Airport (BCN) vlot bereikbaar: de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) rijdt ieder kwartier van de Plaza Espanya. De bus van de luchthaven, de Aerobus, rijdt van Plaza Catalunya en heeft haltes op Urgell en Plaza d’Espanya.

Auto huren in Barcelona

Wat betreft meer persoonlijke vervoersmiddelen zijn er de taxi en huurauto’s. Een taxi richting centrum kost al gauw rond 30 Euro. Een huurauto kost u meer, maar met een huurauto kunt u natuurlijk langer rondrijden. Er zijn vijf grote verhuurmaatschappijen: Avis, Hertz, EuropCar, National Atesa en Sol-Mar. U bent met een huurauto natuurlijk niet beperkt tot Barcelona, maar u kunt bijvoorbeeld ook aan de Costa Brava rondtoeren.

Parking luchthaven Barcelona

Uw auto kunt u ook gemakkelijk kwijt aan de luchthaven van Barcelona, want er zijn 24.000 parkeerplaatsen. Deze zijn verdeeld over de twee terminals die de luchthaven rijk is. De parkings zijn eigenlijk gebouwen van vele verdiepingen, en af en toe wordt er eentje bijgebouwd.