Vliegticket naar Kreta, het Gastvrije Eiland in Griekenland

Een vliegtuigticket richting Kreta, Griekenland brengt u naar een zonnig Grieks eiland met een rijke geschiedenis. Kreta is ook een eiland met verschillende contrasten. Het is het vijfde grootste eiland in de Middellandse Zee en het bijbehorende warme maar onvoorspelbare klimaat. Door zijn vruchtbare grond kent Kreta een vrij omvangrijke en gastvrije bevolking.

Uw strandvakantie in Kreta

Een vliegticket naar Kreta brengt u naar één van de twee luchthavens, gelegen in de regio’s Chania en Heraklion. De andere regio’s zijn Lasithi en Rethymno. Kreta heeft een opvallend ‘platte’ langgerekte vorm (met een gebergte in het midden). Hierdoor is er heel veel kustlengte, met een overvloed aan rustige stranden als gevolg.

Met een vliegtuigticket richting Kreta Griekenland kunt u alle kanten uit. Ter plaatse kunt u lekker relaxen in een resort, of u kunt een scooter of auto huren en de kustlijn verkennen. Deze telt maar liefst 155 km aan prachtige zandstranden.

Optie 1: Vliegticket naar Chania, Kreta

In de Chania regio zijn voornamelijk 3 stranden de moeite waard om te bezoeken: Falasarna, Elafonissi en Almyrida. Deze hebben allemaal een blauwe vlag, dat de hoge veiligheid aanduidt.

Chania is trouwens ook de oude hoofdstad en voormalig administratief centrum van Kreta. Chania bestaat uit een oud stadsgedeelte, met een historische haven met een uitzicht waaruit heel duidelijk de klassiek Venetiaanse en Turkse invloeden te merken zijn. Zoals alle oude stadjes zijn er een wirwar van kleine maar gezellige straatjes, met vele shops en restaurantjes.

Optie 2: Vliegticket naar Heraklion, Kreta

Ten zuiden van Heraklion is het Matala beach, dat eens een verblijfplaats van hippies was. Andere mooie stranden in Kreta zijn Kato Zakros, Malia, Paleochora, Prevelli, Frangokastello, Istro, Agia Pelagia, Menies, Xerokampos en Makrigalos

Alle officiële functies zijn in 1971 overgedragen aan Heraklion, dat sindsdien een geweldige ontwikkeling kende en op dit moment zelfs de vijfde grootste stad in Griekenland is.

U ziet dat uw vliegticket richting Kreta, Griekenland zijn geld meer dan waard is!