Single reizen: enkele reistips

Voor het eerst reizen als single is niet altijd evident. Je vrienden en familieleden kunnen niet met je mee. Wat nu? Moet je een vakantie helemaal op je eentje plannen? Ben je het beu om altijd de gewone vakanties te moeten doorzoeken en telkens weer een overdreven hoog supplement te moeten betalen voor je single kamer? En vervolgens omgeven te worden door luidruchtige koppels en families?

Wij verzamelden voor u enkele reisaanbieders met een aanbod speciaal afgestemd op de single reiziger.

Singlevakanties.nl brengt het reisaanbod van gerenommeerde touroperators bij elkaar. Zo zoek je eenvoudig en snel uit het grootste vakantieaanbod van dé single-reisspecialisten, die weten wat singles van hun vakantie verwachten. Singlereizen met kwaliteit en nét dat beetje extra aandacht en inzet!

Single op reis? Laat je leiden door het avontuur!

De vakantieperiode biedt de gelegenheid om alles te leren wat er te leren valt over een breed aantal onderwerpen zoals kunst, de natuur, … Stap in de voetsporen van je favoriete auteurs, of van je eigen stamboom. Of bezoek iedere opera in Europa, of iedere oude tempel. Of wat dacht je van een spookhuis bezoeken in Engeland? Wat je interesse ook is: laat het je leiden naar nieuw en onbekend gebied.

Alleen op reis voor je werk of hobby

Een conferentie waar je voor je werk naar toe moet, is geen echte vakantie. Maar als je naar een conferentie moet die over je liefste hobby gaat, dan is dat zowel leerzaam als leuk. Honden- of kattenliefhebbers, visfanaten, verzamelaars. Wat je passie ook is, er is vast wel ergens een beurs over waar je leuke mensen kunt ontmoeten die je passie delen.

Ontmoet andere singles op workshops

Van dansen over schilderen en van taallesen tot golf of tennnis. Noem het en er geeft vast iemand een cursus over in een vakantie omgeving. Kortom, voor wie er voor open staat, is single reizen spannend en leuk!

Schrikt het idee van een vliegreis, treinreis of busreis je af omdat je daarna toch alleen maar doelloos ronddwaalt in een stad die je niet kent? Lijkt single reizen te veel een sleur voor je om er de moeite voor te doen?

Word maar snel wat vrolijker! En blijf vooral niet thuis. Het is mogelijk dat je alleen maar je ideeën omtrent wat een fantastische vakantie is, moet herzien. Zoek enkele alternatieven om single te reizen en ga voor een doelgerichtere aanpak. Je vakantie zal nog nooit zo goed gespendeerd zijn.

Beeld: © FreeImages.com/Atif Gulzar