Bijzondere Safari Reizen: Bergsafari En Onderwatersafari 

U heeft zeker al eens gehoord over safari reizen: u gaat naar Afrika, springt in een jeep en u kan prachtige wilde dieren zien in de uitgestrekte natuurreservaten. Helaas worden deze majestueuze dieren bedreigd door uitsterven en stropers. Deze natuurreservaten zijn uw enige kans om hen nog van dichtbij te zien.

Safari reizen worden al lang niet meer geassocieerd met de kaki uniformen en de tropenhoed. Veel reisagentschappen promoten de safari’s nu op een geheel andere manieren.

Een bergsafari in Oeganda

In Oeganda kan u een bergsafari ondernemen die zich focust op het volgen van de enorme berggorilla’s, deze intimiderende dieren leven op de berghellingen van Bwindi. Er zijn twee familiegroepen die op de berg leven en omdat ze na veel jaren stilaan gewend zijn aan de aanwezigheid van mensen, tolereren ze hen nu in hun bijzijn op voorwaarde dat het een kleine tourgroep is die niet langer dan een uurtje blijft.

Natuurlijk zijn deze dieren extreem krachtig en onvoorspelbaar maar elke tourgroep wordt vergezeld door ervaren gidsen die het gedrag van de gorilla’s hebben bestudeerd en dus de geluiden en lichaamstaal kunnen herkennen. In het geval dat de gorilla’s niet zo blij zijn wanneer er bezoek is dan zal uw gids dat zeker merken en kan u een andere keer terugkomen.

Een safari in Noorwegen

Safari reizen hoeven niet altijd in Afrika te zijn, u kan bijvoorbeeld ook naar Noorwegen gaan. Het Scandinavische land is de thuisbasis van een ander soort safari: de onderwatersafari. Er zijn tegenwoordig safari reizen beschikbaar waarop u kunt gaan snorkelen met orka’s, hoewel het koude water niet iedereen zal kunnen plezieren. Als dat bij u het geval is dan kan u deze prachtige dieren observeren vanaf een boot of een grote sloep. En wees niet bezorgd dat u de orka’s niet van dichtbij zal kunnen zien, orka’s zijn heel nieuwsgierige dieren en het is niet ongewoon dat ze ook interesse tonen in uw boot en dichterbij zwemmen om het beter te bekijken.

Deze safari reizen trekken langs de voedselgebieden van de orkafamilies. Ze jagen kleinere vissen naar het wateroppervlak en daarna ‘bekogelen’ ze het oppervlak om de vissen te verdoven. Het is een spectaculair zicht dat de meeste mensen hun hele leven lang zullen onthouden.

Alternatieve safari reizen

Dit zijn slechts twee van de alternatieve safari’s die u dicht in de buurt brengen van dieren die steeds minder voorkomen in de natuur of zelfs in dierentuinen. Het woord ‘safari’ mag dan wel betrekking hebben tot een expeditie over het land, tegenwoordig is die term enorm breed geworden en worden er allerlei soorten safari reizen aangeboden.

De prijzen voor deze speciale vakanties variëren ruwweg van 900 tot 2000 euro per persoon, maar met die prijs bieden de safari reizen zeker waar voor hun geld, het zijn ervaringen die u nooit zult vergeten.

Beeld: © FreeImages.com/stella bogdanic