Cruise Op De Nijl: Ontdek De Schatten Van Egypte

Egypte is één van de favoriete vakantiebestemmingen voor geschiedenis- en cultuurliefhebbers. Een cruise langs de Nijl is één van de beste manieren om het magische land te ontdekken. Veel bezienswaardigheden uit de oude Egyptische beschaving, zoals de piramides, tempels en graftombes zijn immers nog altijd te bezichtigen.

Verplichte stop tijdens uw cruise langs de Nijl: Karnak

Een attractie die niet kan vergeten worden tijdens een cruise op de Nijl is de tempel van Karnak. Een immens complex dat is gebouwd ter ere van de goden Amon, Mut en Khonsu. De site staat vol heiligdommen, kamers, huisjes en pleinen. In 200 jaar is Karnak gebouwd, verwoest, heropgebouwd en uitgebreid geweest. Vele farao’s lieten hun stempel achter door verschillende toevoegingen en veranderingen. Wanneer u in Karnak stopt tijdens uw cruise langs de Nijl kan u het complex al van ver zien liggen.

Hoewel sommige delen niet toegankelijk zijn voor het publiek, is de rest van het complex interessant genoeg om u een hele dag bezig te houden. Eén van die aandachtstrekkers is de grote zuilenzaal die helemaal gedecoreerd is met oorlogstaferelen. Door de immense omvang van de zuilen zal u zich heel erg klein voelen.

Dé klassiekers tijdens uw Nijlcruise

Andere bezienswaardigheden die u zal zien tijdens uw cruise op de Nijl zijn de tempel van Luxor, een ander gigantisch tempelcomplex, en de Vallei der Koningen. Die vallei huisvest de tombes van talrijke Egyptische farao’s, waaronder die van de mysterieuze heerser Toetanchamon. De graftombes zijn versierd met prachtige muurtekeningen die een beeld geven van het dagelijkse leven van de oude Egyptenaren.

Bovenop de attracties is er nog één iets dat een cruise langs de Nijl zo magisch maakt en dat is het fantastisch uitzicht op Egyptische landschap vanop het dek van uw favoriete cruise schip.

Beeld: © FreeImages.com/Oscar Dahl