Dé last minutes klassieker: een reisje Turkije

U zoekt Last Minutes in Turkije? U heeft verschillende mogelijke bestemmingen in Turkije en allen zijn de moeite waard. Turkije is een prachtig land, waar Oost en West elkaar ontmoeten. Alhoewel Turkije overwegend een Moslim bevolking heeft, is het toch een heel seculier land met een absoluut respect voor de scheiding van Kerk en Staat. Het is niet zeker in welke richting Turkije in de toekomst zal evolueren, maar vandaag de dag is het een uitstekend vakantieland.

Last minutes Turkije naar Istanboel

Leidt uw Last Minute reis Turkije richting Istanboel? Weet dan dat Istanboel (vroeger Constantinopel) een stad is met een enorme historische waarde. Vroeger was het al de hoofdstad van het Oost-Romeinse Rijk, daarna van Byzantium, het Ottomaanse Rijk en nu dus van Turkije. De naam ‘Istanboel’ komt trouwens van een oud-Grieks gezegde van de antieke bewoners ‘in de stad’. Istanboel is de enige grote stad die in twee continenten tegelijkertijd ligt.

Bezienswaardigheden tijdens uw Last minute reis naar Turkije

Er zijn genoeg bezienswaardigheden in Istanboel voor uw Last Minute reizen naar Turkije. Bijvoorbeeld het Topkapi paleis dat vroeger tot de Sultans behoorde, maar werd omgebouwd tot een schitterend museum.
In één adem wordt ook de blauwe moskee genoemd, een 19de eeuws paleis maar nu ook een museum met prachtige versieringen. Er is ook de Hagia Sophia, of heilige wijsheid, dat vroeger een kerk was, maar daarna een moskee en nu een museum. Vergeet tenslotte ook niet de overdekte bazaar te doen waar u in kleine shops goede deals kunt doen (indien u goed kunt afdingen).

Last minutes Turkije naar luxe resorts

Als u de Bosporus oversteekt bent u in het Aziatische gedeelte van Turkije. In dit gedeelte liggen vele luxueuze maar erg betaalbare resorts, waar u echt nog rustig kunt luieren in de zon. Voorbeelden zijn Marmaris, Icmeler en Bodrum. Marmaris lijkt heel Europees te zijn, maar achter de schermen is nog voldoende lokale traditie aanwezig. Icmeler is dichtbij maar veel relaxter. Bodrum is dan weer een kustparadijs met baaien, eilandjes en schiereilanden en de nadruk op waterpret in de zon. Genoeg redenen dus om een Last Minute Turkije te boeken.