Reizen Naar Parijs? Thalys Tickets Zijn Wat Voor U

De Thalys is misschien wel de populairste hogesnelheidstrein in Europa, en duizenden mensen reizen jaarlijks met de Thalys. Tickets voor de Thalys HST zijn dan ook wijdverbreid en online te verkrijgen. Het Thalys netwerk strekt zich vooral uit over Frankrijk, België en Duitsland. Alhoewel Thalys een Belgisch bedrijf is met zetel nabij Brussel-Midi is de hoofdaandeelhouder toch de Franse nationale spoorwegmaatschappij SNCF. De oorspronkelijke basislijn was de route Parijs-Brussel-Amsterdam. In 1997 werd het netwerk echter sterk uitgebreid met uitlopers naar ondermeer Oostende, Keulen, Antwerpen en Rotterdam. Door het gebruiken van steeds snellere routes worden de reistijden stelsmatig verkort. Het hoofdtraject Parijs-Brussels duurt nu zo’n anderhalf uur.

Thalys tickets op voorhand reserveren

Thalys tickets moeten op voorhand gereserveerd worden. Dit betekent dat u geen treintickets voor de treinreis aan de balie kunt kopen voor een trein die zo dadelijk zal vertrekken. Toch kan de Thalys gebruikt worden voor binnenlandse reizen indien een toeslag wordt betaald. Meestal is dit bedrag ongeveer het dubbele van een normaal treinticket. Ook zijn er speciale treinen die eenmaal rijden per week tijdens het vakantieseizoen. In de winter is er de ski-Thalys naar Bourg-Saint-Maurice en in de zomer rijdt de zon-thalys naar Marseille.

Vroeg boeken is de boodschap

De prijs van Thalys tickets schommelt doorheen de tijd en de prijsstructuur lijkt daarom een beetje op wat er in de luchtvaartsector gebruikelijk is. Dit betekent dat de tickets een aantal maanden voor de treinreis op de markt worden geplaatst waarna de prijs op en neer gaat door het spel van vraag en aanbod. Er is dus nooit een vaste prijs voor een Thalys treinticket. Naar gelang het tijdstip en aanbieder betaalt u dus meer of minder. In de praktijk zal de prijs doorheen de tijd echter enkel stijgen (het aanbod vermindert).

Flexibiliteit en prijsreducties

Uw Thalys ticket Vroeg boeken is dus de boodschap. Er is echter nog een factor die de prijs van een treinticket bepaalt en dat is de flexibiliteit. Hoe restrictiever het ticket hoe goedkoper. Flexibele tickets (Hi-Life) zijn altijd inwisselbaar en zijn dus het duurst. Aan het andere uiteinde zijn Smoove tickets het goedkoopst doordat ze niet meer kunnen ingewisseld worden. Natuurlijk kunt u ook kiezen tussen eerste (comfort 1) en tweede klasse. Bejaarden, kinderen en hun ouders, jongeren tot en met 26 jaar en mindervaliden kunnen genieten van een prijsreductie.

Snel en comfortabel

Voor de prijs van uw ticket krijgt u met de Thalys een comfortabele en snelle treinreis. Aan de voor- en achterkant van de treinreis zijn salons die kunnen afgehuurd worden als vergaderruimte. Natuurlijk is er draadloos internet voorzien. Er kunnen 2 tot 4 personen van deze ruimte gebruikmaken.